Τέλος τα ζώα φάρμας σε κλουβιά;

Μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών που κατάφερε να μαζέψει σχεδόν 1,4 εκ. υπογραφές, ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση για την κράτηση ζώων φάρμας σε κλουβιά και θα συζητηθεί από
ευρωβουλευτές, Επιτρόπους, ειδικούς και εκπροσώπους Ευρωπαϊκών θεσμών.
Στις 15 Απριλίου 2021 09:00, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την πρωτοβουλία πολιτών για την απαγόρευση της χρήσης κλουβιών για ζώα εκτροφής, μαζί με εμπειρογνώμονες, Επιτρόπους και εκπροσώπους άλλων οργάνων της ΕΕ την Πέμπτη.



Η δημόσια ακρόαση, που διοργανώνεται από κοινού από τις επιτροπές γεωργίας και αναφορών του Κοινοβουλίου, σχετικά με την Πρωτοβουλία για τους Ευρωπαίους Πολίτες (ECI) «Το τέλος της ηλικίας των κλουβιών» θα ανοίξει από τους προέδρους των επιτροπών Norbert Lins (EPP, DE) και Dolors Montserrat (EPP, ES) μαζί με την Επιτροπή Αντιπρόεδρος για τις αξίες και τη διαφάνεια Věra Jourová.
Οι διοργανωτές της ECI Όλγα Κίκου και Leopoldine Charbonneaux θα παρουσιάσουν τους στόχους της πρωτοβουλίας, μετά την οποία, ένας επιστήμονας και ένας αγρότης θα μοιραστούν τις απόψεις τους. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις από την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη, καθώς και από τους Kerli Ats και Guillaume Cros, αντίστοιχα εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) και της Επιτροπής των Περιφερειών.
Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών, των διοργανωτών του ECI και της Επιτροπής, πριν από τις παρατηρήσεις του Επιτρόπου Γεωργίας Janusz Wojciechowski και τις τελικές δηλώσεις των διοργανωτών του ECI.

Ιστορικό Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών επιτρέπει σε 1 εκατομμύριο πολίτες από τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κρατών μελών της ΕΕ να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της. Οι διοργανωτές επιτυχημένων πρωτοβουλιών καλούνται από την ΕΕ να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους σε δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπροστά από την αρμόδια επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Το ECI "End the Cage Age" καταχωρήθηκε στην Επιτροπή της ΕΕ στις 5 Σεπτεμβρίου 2018. Μέχρι τη στιγμή της υποβολής, η πρωτοβουλία συγκέντρωσε υποστήριξη περίπου 1,4 εκατομμυρίων υπογραφόντων από όλη την ΕΕ, με το απαιτούμενο όριο για τις υπογραφές να πληρούνται σε 18 κράτη μέλη . Η πρωτοβουλία καλεί την Επιτροπή να «τερματίσει (...) απάνθρωπη μεταχείριση» εκατοντάδων εκατομμυρίων εκτρεφόμενων ζώων της ΕΕ (...) που κρατούνται σε κλουβιά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους »και για μια νομοθεσία της ΕΕ για την απαγόρευση της χρήσης : κλουβιά για ωοτόκες όρνιθες, κουνέλια, πουλάκια, εκτροφείς κοτόπουλου, κτηνοτρόφοι, ορτύκια, πάπιες και χήνες · κλουβιά για χοιρομητέρες σπέρνουν πάγκους, όπου δεν έχουν ήδη απαγορευτεί. και μεμονωμένα μοσχάρια, όπου δεν έχουν ήδη απαγορευτεί.

Info: www.europarl.europa.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο