Η Οδύσσεια του Έλληνα στην συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία.




Πόσο δύσκολο και συνάμα πόσο χρονοβόρο είναι να συμμετέχεις στην εκλογική διαδικασία; 

Τα αρχικά βήματα:

Προσπαθείς να προσεγγίσεις το εκλογικό κέντρο όπου ανήκεις, αφού πρώτα έχεις συμβουλευτεί την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείο Εσωτερικών – Μάθε πού ψηφίζεις:

Στη συνέχεια με δόξα και τιμή προσπαθείς να προσέλθεις στο εκλογικό τμήμα και αναφέρεσαι στο προσπαθείς, διότι η προσβασιμότητα είναι από τραγική έως αδύνατη.  Παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού πάνω στα πεζοδρόμια, πάνω στις ράμπες ΑμεΑ, πάνω στις νησίδες στα παρτέρια, πουθενά ελεύθερος χώρος.  Από την άλλη μεριά, πατάς επάνω σε αφίσες, φυλλάδια, κάρτες, σήματα και τόσα άλλα που κινδυνεύεις να γλιστρήσεις και να βρεθείς στο έδαφος. 

Τελικά, φθάνεις στην πόρτα του εκλογικού κέντρου και άλλη μία απογοήτευση σε κυριεύει, διότι καθώς εισέρχεσαι στην είσοδο του σχολείου πάγκοι, παγκάκια, καρέκλες , ομπρέλες, υποψήφιοι με τις κονκάρδες στο πέτο, πηγαδάκια από ομάδες του κόμματος κλπ, έχουν απλωμένη την πραμάτεια τους, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την ομαλή είσοδό σου.
Μετά από αρκετή ταλαιπωρία και στεναχώρια για την εικόνα που συναντάς, φθάνεις στην πόρτα στου π.χ. 2642 τμήματος και συνειδητοποιείς ότι περιμένουν όρθιοι καμιά 40 πολίτες και αναρωτιέσαι τι συμβαίνει και βλέπεις να τρέχουν πανικόβλητοι δικαστικοί επιμελητές, γραμματείς, εκπρόσωποι παρατάξεων και με χαμόγελο να παίρνουν ταυτότητες, να τσεκάρουν τους εκλογικούς καταλόγους, να παραδίνουν φακέλους με ψηφοδέλτια,  να ταξινομούν με ευλάβεια τα 40 ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, τα άλλα 20 των περιφερειακών, τα επίσης 10 των δημοτικών και ταυτόχρονα να προσέχουν μήπως ο μπλε φάκελος μπει σε λάθος κάλπη.  

Εν έτη 2019 απογοήτευση κυριεύει τον ψηφοφόρο και ιδιαίτερα τους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά στα 17, διότι η διαδικασία πραγματοποιείται πανομοιότυπα όπως και το 1950-60-70…..   

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται πώς ψηφίζουν οι πολίτες στην Εσθονία, με το καλό και στη δική μας χώρα, αφού πρώτα επιλυθούν τεχνικής φύσεως θέματα για να διεξάγονται απρόσκοπτα οι εκλογές .  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο