Οι εκλογές είναι υπόθεση όλων μας! 
Η αποχή δεν είναι λύση, ούτε διαμαρτυρία στα τεκταινόμενα του Δήμου μας, της Περιφέρειας ή της Ευρώπης μας.


Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου, Αστέριο Πλιάκο με θέμα «Η εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Δικαίου και η σημασία της συμμετοχής των νέων». Μαζί του ομιλητές ήταν οι απόφοιτοι του ΟΠΑ Αλέξανδρος Γαλάρης, Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ και Κωνσταντίνος Καραγεώργος και η θεματική της ομιλίας τους οι Ευρωπαϊκές εκλογές και η εξέλιξη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ευρωπαϊκή Πολιτεία συμμετείχε ενεργά, παρουσιάζοντας τις δράσεις της για την αφύπνιση της συμμετοχής των νεότερων κοινωνικών ομάδων στην εκλογική διαδικασία. Παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία με φορείς από κράτη-μέλη της ΕΕ. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του ΟΠΑ, καθώς και μέλη της Ε.Π..


Οι ένατες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2019, όταν 350 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να εκλέξουν τους 705 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και οι αιρετοί τοπικοί και περιφερειακοί εκπρόσωποί της εργάζονται από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των πολιτών της ΕΕ όσον αφορά τις ευρωεκλογές και για να τους ενθαρρύνουν να ψηφίσουν σε αυτές.
Τα μέλη της ΕτΠ δεν εκπροσωπούν μόνο τους δήμους και τις περιφέρειές τους στις Βρυξέλλες, αλλά και την ΕΕ στις χώρες καταγωγής τους εν είδει πρεσβευτών της ΕΕ. Γι' αυτούς και για κάθε πολίτη, έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες επίσημες πηγές που μπορούν να φανούν χρήσιμες στην προβολή των ευρωεκλογών.
Ενεργοί πολίτες γινόμαστε μόνο με την συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία στις 26 Μαΐου του 2019. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο