Ψηφιακή εκπαιδευση

Ψηφιακή εκπαιδευση


Αν είσαι εκπαιδευτικός, ή φορέας εκπαίδευσης η παρακάτω διεύθυνση σου παρέχει δωρεάν Ψηφιακή Επάρκεια Δεξιοτήτων:

Οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν το τεστ και να λάβει την πιστοποίηση των γνώσεών του. Το ίδιο μπορεί να πράξει και ένας εκπαιδευτικός φορέας δημόσιος ή ιδιωτικός.

Το προτεινόμενο εργαλείο βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακής Επάρκειας Εκπαιδευτικών Οργανισμών (DigCompOrg) και Εκπαιδευτικών (DigCompEdu) και έχει αναπτυχθεί προκειμένου ένας εκπαιδευτικός οργανισμός ή ένας εκπαιδευτικός να διαπιστώσει το επίπεδο της ψηφιακής του ικανότητας στο τομέα της εκπαίδευσης καθώς και να ανακαλύψει τρόπους βελτίωσης και ενίσχυσης του υφιστάμενου επιπέδου του.



Σκοπός του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Ψηφιακής Επάρκειας είναι:

• Να παράσχει στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και τα στελέχη τους την δυνατότητα να αξιολογήσουν και να αναπτύξουν διεξοδικά τις παιδαγωγικές ψηφιακές τους ικανότητες και δυνατότητες.
• Να καταστεί δυνατή η επαγγελματική τους πιστοποίηση
• Να παρέχει ποιοτική τυποποίηση σχετικά με την ψηφιακή ικανότητα που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός οργανισμός ή ένας εκπαιδευτικός.
Το προτεινόμενο εργαλείο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου 2020-1-BG01-KA226-VET-095210 «DIY Digital Education». Σκοπός του είναι να παρέχει μια επισκόπηση του Ευρωπαϊκού Πλαισίου DigCompOrg Framework και να αποτελέσει τη βάση της αυτό-αξιολόγησης του εκπαιδευτικού οργανισμού σας και των στελεχών του, καθώς και την έναρξη μιας εσωτερικής συζήτησης ώστε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης με σκοπό τη βελτίωση της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών για καλύτερη διδασκαλία και εκπαίδευση.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της ΕΕ μέσω του προγράμματος Erasmus+ της Δράσης KA2- Cooperation for innovation and the exchange of good practices. Συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός “Expert pool Bulgaria” από την Βουλγαρία με συνεργάτες την Ευρωπαϊκή Πολιτεία και τον οργανισμό “MITTETULUNDUSUHING PEIPSI KOOSTOO KESKUS” από την Εσθονία.
Όλες οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και τα αποτελέσματα δεν δημοσιεύονται πουθενά παρά μόνο διατίθενται για δική σας χρήση είτε ως εκπαιδευτικός οργανισμός είτε ως εκπαιδευτικός.

Όλες οι πληροφορίες και οδηγίες για την διεξαγωγή του τεστ παρέχονται στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου επιλέγετε ανάλογα με την ιδιότητα σας το κατάλληλο πεδίο:
Η πλατφόρμα έχει μετάφραση σε ελληνικά, αγγλικά, βουλγαρικά και εσθονικά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο