Erasmus+ ένα ανεξάντλητο ταξίδι γνώσεων και πολιτισμού!

Erasmus +

ΕΥΡΩΠΗ - ΑΦΡΙΚΗ 


Ένα όμορφο ταξίδι και μία εξαιρετική συνεργασία ξεκίνησε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ1 A.C.E. στη Ρώμη τον Ιούλιο του 2019.
Συνεργάτες μας ήταν οι: 

                                         Gruppo Pax (Italy) coordinator
                    European Republic (Greece)
                                          Wow Go Amsterdam (Netherlands)
                     Docho Mihaylou (Bulgaria)


Η συνεργασία των νέων από τέσσερεις χώρες Ιταλία - Ολλανδία - Ελλάδα - Βουλγαρία καθώς και έφηβους μετανάστες που διαμένουν στην Citta dei ragazzi ιδιαίτερη.  Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν νέοι του επιστημονικού σωματείου Ευρωπαϊκή Πολιτεία με την πρόεδρο του Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ, καθώς και αθλήτριες από το Peristeri Volleyball School.
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μέσω της Ιταλικής Εθνικής Υπηρεσίας και ήταν μία μεγάλη προσπάθεια που σχεδιάστηκε, συντάχθηκε και παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2018.  






Οι φορείς υλοποίησης της πρότασης Gruppo Pax (Italy) coordinator, Εuropean Republic (Greece), Wow Go Amsterdam (Netherlands), Docho  Μihaylou (Bulgaria) συνεργάστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας της πρότασης, ενώ υπήρξε και μία προπαρασκευαστική συνάντηση στις αρχές Ιουνίου με σκοπό την προετοιμασία της τελικής δράσης που έγινε στη Ρώμη 15-22/7/2019. 







Το πρόγραμμα αναλυτικά περιείχε μια ανταλλαγή νέων που έχει ως γενικό στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες της Ευρώπης στις δικές τους κοινότητες ανακαλύπτοντας πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παρούσα στην τοπική μας ζωή και ανακαλύπτοντας περισσότερα σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει στην καθημερινή ζωή των πολιτών της και ιδιαίτερα των νέων. 




Το έργο επικεντρώθηκε στους παρακάτω στόχους: 

1) να κατανοήσουμε συγκεκριμένα τι σημαίνει να είμαστε ενεργοί πολίτες σήμερα στην Ευρώπη και στον κόσμο: τα ζητήματα, οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες που είναι ενεργοί πολίτες στον XXI αιώνα, 
2) να βελτιώσουμε κάποιες δεξιότητες, στάσεις και ικανότητες χρήσιμες για να βιώσουμε συγκεκριμένα την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, όπως ο διάλογος ως εργαλείο για την οικοδόμηση ενσυναίσθησης, εμπιστοσύνης και κατανόησης με άλλους ανθρώπους και άλλους πολιτισμούς, 

 Όνειρα, φόβοι, προσδοκίες των νέων


3) να προβληματιστούμε για το νόημα της κοινότητας, να ανοικοδομήσουμε το χάρτη των διαφόρων κοινοτήτων στις οποίες είμαστε μέλη, να ενισχύσουμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των διαφορετικών κοινοτήτων, μάθηση για τον προσδιορισμό παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση θεμάτων των κοινοτήτων. 
4) να σχεδιάσουμε μια κοινωνική δράση, ένα έργο για μια κοινότητα, παρέχοντας την κοινωνική δράση χρησιμοποιώντας βελτιωμένη κοινωνική ευθύνη και ηγετικές ικανότητες.




ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, βόλεϊ,  energizers, team building. Διαδραστικές δραστηριότητες σχετικά με τα θέματα (ασκήσεις, παιχνίδια, αφήγηση, παιχνίδι προσομοίωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), συνεργασία με μετανάστες, εργαστήριο και επίσκεψη σε τοπική ΜΚΟ και συναντήσεις με τοπική διοίκηση, διαπολιτισμικές βραδιές, εκδρομή στην παραλία κλπ.


Με τα πτυχία Youth Pass ανά χείρας

Με αγάπη για όλα όσα έμαθαν οι νέοι και συμμετέχοντες του προγράμματος έδωσαν ραντεβού για την επόμενη δράση Erasmus+ που σχεδιάστηκε στη Ρώμη και θα υποβληθεί την καινούργια χρονία.

Εις το επανιδείν λοιπόν !































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο